пʼятницю, 21 травня 2010 р.

ЗНАЙДЕНО ПРИЧИНУ МУТАЦІЇ ЗОМБІ-СОВКІВ-ЦЕ БАКТЕРІЯ ДОКТОРА КРЕЙГА ВЕНТЕРА?

                  ДИВНА МУТАЦІЯ.
В даунбаському заповіднику зомбі-совків проходять дивні мутації: зомбі синіють, червоніють і навіть зеленіють, а дехто, як наприклад гєй-лєвчєнка мають і дивний голубуватий відтінок.. Вчені досліджують феномен, щоб запобігти розповсюдженню
зарази і фактам поклоніння Зомбі совків демонам Ктулху,Лєніну-Бланку і Йоські Сталіну..
Здійснено прорив у генетиці: у США вперше створили "штучне життя".
Американські вчені вперше синтезували штучну клітину(бактерію). Створені бактерії можна буде використовувати для виробництва дешевого палива і нових ліків.



Дійсно, як "чєловєк разумний" міг мутувати в огидну різновидність Pacan Hamo Sapiens з клешнями-загрібалами замість рук, і пащею замість рота та "моргалами" замість очей?


І як Макак Степовий , міг мутувати в огидну різновидність 
ЗОМБІ-СОВКІВ: Pacan Bando Sapiens-Sodomito-Hamovito з клешнями-загрібалами замість рук,пащею замість рота та "моргалами" замість очей? Вплив сєріконів чи КГБ-ФСБ?
-А може те що Ліліпутін притопив і замочив їх в медвежому сартірі? –Загадки, загадки…
МОЖЛИВО ЦЕ ПЕРШІ НАСЛІДКИ ВИНАХОДУ В США?


P.S.  ПРО ШОКУЮЧИЙ ВИНАХІД БІЛЬШ ДОКЛАДНО
(НЕВЕЛИЧКА СТАТТЯ І ВІДЕО):

Вчені і навколонауковий світ вирують від збудження. Генетики в США змогли створити штучне життя - просту клітку мікоплазми. Після того, як вони вибудували її ланцюжок ДНК і підсадили в донорську клітку, паразит ожив і став розмножуватися. Вчені говорять про гігантський крок у дослідженнях, ті, хто бояться генетичного прогресу, - про появу Франкенштейна.
До цього відкриття легенда генетики - доктор Крейг Вентер - йшов без малого 15 років. І ось, нарешті, це стало реальністю - організм, штучно створений і запущений людиною.


"Це перша клітина, яка контролюється хромосомою, сформованої людиною з окремих хімічних елементів. Ми починали з чотирьох бутильків з хімікатами, а прийшли до створення абсолютно нового живої істоти", - не без гордості заявив Крейг Вентер.


Робота, яку провели вчені з лабораторії  Крейга  Вентера, виглядає фантастикою навіть при сучасному рівні розвитку науки. Протягом двох років біологи розробляли модель штучної ДНК. На практиці це означає ретельну, крок за кроком, розстановку так званих пар основ - тих цеглинок, які складають хромосому і роблять її унікальною.
Цих пар - понад мільйон, при цьому навіть одна закралася помилка призводить до невдачі експерименту. ДНК - своєрідна програма, згідно з якою живе і розвивається живий організм. В якості піддослідного кролика для своєї програми біоінженер вибрали бактерію мікоплазми - це найпростіший самостійно відтворює живий організм. У цю бактерію, немов у квітковий горщик, вчені і помістили штучну хромосому.
"Після трансплантації ДНК, бактеріальна клітина ожила, і, згідно з створеному нами геному, перетворилася на зовсім новий біологічний вид. Це відкриває нові горизонти приголомшливі в науці", - відзначає дослідник.
Однак далеко не всім ці нові горизонти здаються безхмарними. "Доктор, ви граєте в Бога, створюючи життя?" - Запитують Крейга Вентера журналісти. "Це кліше, яке згадують кожного разу, коли в біології відбувається радикальне відкриття", - захищається  вчений. Але питання етики все одно не обійти. Шлях від однієї штучної клітини до складного організму не так далекий, і хто знає, чим обернуться ці експерименти, якщо вчені зайдуть занадто далеко.

ВІДЕО З УЧАСНИКАМИ ПРОЕКТУ:



"З появою нової технології, особливо такої революційної, потрібно оцінювати вигоди і ризики. Що може статися, якщо ці технології потраплять до рук людей із сумнівними етичними принципами, наприклад, біологічних терористів", - попереджає директор Міжнародної асоціації біоетики Дженіфер Міллер.
Самі автори цієї революції в науці вважають за краще говорити про користь свого відкриття. Вже найближчим часом новий метод отримає комерційне використання. Адже створені таким способом живі організми можна запрограмувати під певні завдання, наприклад, синтезувати паливо або вакцини. Компанія, заснована Крейгом  Вентером, вже уклала великий контракт на розробку водоростей, здатні поглинати вуглекислий газ і виробляти паливо.
***
Related Posts with Thumbnails