середу, 10 березня 2010 р.

ПОДІЇ ФАКТИ КОМЕНТАРІЇ ПОЛЕМІКА-ТАЩІ САЛО, ЯНУКОВОЩЬ!

ТАК ПРО ЩО МОВА ДРУЗІ?
КОЛИ ЯНУКОВИЧІ(ХАМИ) КАЖУТЬ ПРАВДУ, А КОЛИ БРЕШУТЬ?

ПІДБІРКА СТАТЕЙ, ЩОДО ЇХ СТАВЛЕННЯ, І ЇХ ВИСЛОВЛЮВАНЬ ДО НАШОЇ РІДНОЇ МОВИ, З КОМЕНТАРЕМ ВІД NEBRATANa.

ПР підготувала закон про офіційний статус російської мови

Київ, 26 лютого 2010
Партія регіонів готова зробити російську мову офіційною, але поки тільки на регіональному рівні. Після ухвалення нового закону області самі визначатимуть статус російської мови.
Областям України дозволять самостійно визначати статус російської мови
Партія регіонів підготувала законопроект про надання російській мові офіційного статусу на регіональному рівні. Найближчим часом документ буде направлений до Верховної ради.
Про це заявив заступник голови ПР Борис Колесніков. За його словами, статус російської мови надалі визначатимуть органи місцевої влади.


"Керуючись Європейською хартією про мови, ми підготували дуже хороший закон, і президент його подасть в найближчі 15-20 днів. Там виписані права, які ми передаємо обласним радам. Не хочуть в деяких областях це приймати - не треба", - сказав Колесніков.
Нагадаємо, раніше інший представник ПР Вадим Колесніченко заявив, що в Україні поки що зарано проводити референдум щодо державного статусу російської мови. Крім того, регіонали не мають необхідної кількості голосів у парламенті для того, щоб змінити Конституцію.
Новий президент Віктор Янукович раніше обіцяв, що в російськомовних регіонах ця мова буде використовуватися без обмежень, зокрема у сфері освіти.
У той же час, 22 лютого, тепер вже колишній, Президент Віктор Ющенко схвалив концепцію державної мовної політики, яка, серед іншого, зобов'язує українців володіти державною мовою - українською.

***
Янукович розповів про новий статус російської мови

Київ, 15 лютого 2010


Обраний президентом лідер ПР пообіцяв частині регіонів України необмежене застосування російської мови і пояснив, як він це зробить.
(Прес-служба ПР)
Янукович розповів про новий статус російської мови
Лідер ПР, оголошений переможцем виборів президента Віктор Янукович заявив, що російська мова в Україні буде використовуватися без обмежень у тих регіонах, де проживає російськомовне населення.
"На території України буде імплементована Європейська хартія регіональних мов. Російська мова буде застосовуватися на тих територіях, де проживає російськомовне населення, без обмежень", - сказав переможець президентських виборів.
Нагадаємо, у неділю, 14 лютого, Центральна виборча комісія офіційно оголосила Януковича переможцем президентських виборів. Він набрав 48,95% голосів проти 45,47% у прем'єра Юлії Тимошенко.
Раніше Партія регіонів обіцяла ухвалити в Україні новий закон "Про мови", що розширив би вживання російської в освіті, судочинстві та інших сферах.



Президент Віктор Янукович обіцяє не відкладати прийняття законів для захисту прав російськомовного населення в Україні. 

"Ми приймемо всі необхідні закони. І це програмне моє рішення я виконаю перед українським народом. Це питання буде вирішене найближчим часом", - заявив Янукович у п'ятницю 5.03.2010 рокц на прес-конференції в Кремлі.
"Я впевнений, що український народ так само мудрий, як і російський народ. Він розуміє, що сьогодні потрібно створювати комфортні умови для проживання всіх національностей, у тому числі і численного населення, яке говорить російською мовою", - підкреслив президент України.
***


         ТАЩІ САЛО ВІТЬОК! 

Президент України Віктор Янукович поскаржився прем'єр-міністрові РФ Володимиру Путіну на те, що на Україні багато політиканів, і запропонував "трішки додати" їх Росії, щоб стала зрозуміла суть політиканства. У відповідь Путін попросив краще надіслати сало.
"Російський народ ще до кінця не зрозумів ціну тієї стабільності, яка є в Росії. Паліїв і політиканів вистачає скрізь, зокрема і в Росії. Але якщо вам трішки додати цих політиканів з України, ви б зрозуміли, що таке політиканство", - сказав Янукович 5 березня в ході бесіди з російським прем’єром.
"Пришліть нам краще сало", - з посмішкою відповів на це Путін.
В той же час президент України висловив упевненість в тому, що найближчим часом його країні вдасться вирішити цю проблему.
"Ми пройшли ще цей шлях не до кінця, у нас ще є політичні пристрасті в Україні... Ми скоро наведемо лад і в прямому, і в переносному розумінні", - сказав Янукович.
***

Президент України Віктор Янукович заявив, що українська мова буде єдиною державною мовою в Україні.

Про це він заявив на зустрічі з лауреатами Шевченківської премії в Каневі у вівторок 9 березня цього року.
"В Україні розвиватиметься українська мова як єдина державна мова", - заявив президент.
Крім того, В.Янукович запевнив, що в Україні в обов'язковому порядку буде запроваджено положення Європейської хартії регіональних мов.
А ще він не забув в 100-й раз нагадати , що "перекоси" в мовній політиці, які були допущені його попередниками, призвели до "приниження і утиску" прав як російськомовних громадян, так і представників інших національностей в Україні.( які такі перекоси бачать януковичі?-Це при тому, що в Донецьку днем з вогнем не знайдеш хоча б одного україномовного видання і відкрито пропагується відверта українофобія!-докладніше опишу в окремій статті)
"І все це необхідно виправити і врахувати у мовній політиці - у процесі імплементації Європейської хартії національних мов", процідив крізь зуби цей "захисник української мови" в кінці виступу.
Як донецьке організоване угрупування трактує вищезгадану Хартію, неважко здогадатись!
-В їх баченні, українська мова з гнаної в Донецьку, на словах стає панівною -від якої, нібито , потрібно захистити "рускій язік"! -А простіше кажучи деяким агентам КГБ-ФСБ при владі, потрібно виконувати вказівки своїх Шефів в погонах чи цивільному(значення від цього не міняється).

***
Оце власне і вся підбірка: прослідкуємо її  більш уважно,-ПР підготувала закон про офіційний статус російської мови- Янукович розповів про статус російської мови -  Президент Віктор Янукович обіцяє не відкладати прийняття законів для захисту прав російськомовного населення в Україні. - ТАЩІ САЛО ВІТЬОК!-  Президент України Віктор Янукович заявив, що українська мова буде єдиною державною мовою в Україні.

То де ж логіка?-Готується Закон, щоб знищити нашу мову, про що розповідає ще кандидат в президенти від ПРдунів, далі він( вже президентом їде в Москву, де заявляє, що завдання Луб"янки буде виконано і багатостраждальна мова буде добита, але його , наче холуя посилають за салом!
 Може Янукович образився на Путіна , за те , що ЦАРЬ зробив його своїм "мальчіком на посилках?", і саме тому  "заявив, що українська мова залишиться державною", правда тут же  підкресливши намір імплементувати ( цікаво, як "праффєссор" спромігся бодай вимовити це слово) Європейську хартію національних мов. Що мається на увазі під імплементацією, написано багато,-простіше кажучи, ригАналами буде прийнято , так званий Закон про розвиток і функціонування мов регіональних меншин, згідно з яким російська отримає статус офіційної в їхніх вотчинах, а отже, по факту, українська там перестане функціонувати взагалі!
 Було б смішно, якби не так страшно, панове.. 
Related Posts with Thumbnails